Säätiön viiden vuoden työ on päättynyt

Uutinen 30.06.2021

Viime viikolla julkisuuteen vuodettu IPCC:n raporttiluonnos (julkaistaan 2022) varoittaa meitä pahenevasta ilmastokriisistä ja maalaa synkän kuvan siitä, kuinka perusteellisesti maapallon elämä tulee muuttumaan tulevina vuosikymmeninä. Maapallon keskilämpötila on jo noussut 1,1 astetta esiteollista aikaa korkeammalle ja tämänhetkisen kehityksen mukaan olemme parhaimmillaankin pääsemässä vain alle 3 asteen lämpenemiseen. Kuten Nicholas Stern, entinen Maailmanpankin pääekonomisti ja Stern Review of the Economics of Climate Change -julkaisun kirjoittaja, sanoi: "Maailman monimutkaiset ja toisiinsa kietoutuvat ongelmat täytyy ratkaista yhdessä, muuten emme saa niistä mitään ratkaistua”.

Smart & Clean on viimeisen viiden vuoden ajan työskennellyt kovasti vaikuttavien ilmastoratkaisujen luomiseksi yhdessä pääkaupunkiseudun kaupunkien, yritysten, yliopistojen, T&K-toimijoiden ja valtion kanssa. Työmme päättyy tänään, ja on aika kiittää säätiön hallitusta, hallintoneuvostoa, kumppaneitamme ja kaikkia sidosryhmiämme siitä, että olette työskennelleet vaikuttavien ilmasto- ja kiertotalousratkaisujen eteen kanssamme. Uskomme, että pääkaupunkiseudulla testatulla, viiden vuoden uraauurtavalla työllä, on paljon jatkokehitysmahdollisuuksia globaalisti. Lue tästä tärkeimmät opit viiden vuoden työstämme (englanniksi).

Smart & Clean on kehittänyt mallin, jolla voidaan tehdä systeemisiä muutoksia julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä. Mallia voidaan käyttää minkä tahansa halutun muutoksen saavuttamiseen, ja olemme käyttäneet sitä konkreettisesti lippulaivahankkeessamme Kaikki Muovi kiertää, jossa tavoitteena on kattavasti kattaa muovin koko elinkaari. Lue tästä, miten muovikokonaisuus jatkuu Espoon kaupungin koordinoimana sen jälkeen, kun Smart & Clean ei enää toimi muoviekosysteemin orkestraattorina. Tutustu myös ajankohtaisiin selvityksiin rakennusmuovien kierrätyksestä.

 

Terveisin

Smart & Clean -tiimi:
Tiina Kähö, Iina Oilinki, Jaana Pelkonen, Päivi Hagel ja Mirella Baas