Kaikki projektit »

Haaste: loihdi kanssamme parasta kaupunkiruokaa!

Smart & Clean kaupunkiruokaekosysteemi

Miltä näyttää, tuntuu ja maistuu pääkaupunkiseudun kestävä ruoka? Smart & Clean – kaupunkiruokaprojekti etsii uusia, vähähiilisiä ja skaalattavia ehdotuksia, jotka yhdessä voivat muodostaa kiertotalouden mukaisen ja kansainvälisesti kiinnostavan ruokajärjestelmän pääkaupunkiseudulle. Tervetuloa mukaan! Menestyksekäs ekosysteemi tarvitsee monenlaisia toimijoita lähiruoantuotannosta kouluruokailuun, ravintola-alan toimijoista start-uppeihin, isoihin kauppoihin ja logistiikkapalveluista digiosaajiin.


Mistä on kyse?

Pääkaupunkiseudun Smart & Clean etsii aidosti kestäviä eri alojen tekijöistä koostuvia urbaaneja ruokaekosysteemejä. Aidosti kestävä tarkoittaa, että ruoka tuotetaan kiertotalouden periaatteilla puhtaasti, vähäpäästöisesti ja luonnonvaroja fiksusti hyödyntäen, eliminoiden hävikki, ravinnekierrosta huolehtien ja niin, että toiminta on markkinalähtöistä sekä edistää kaupunkilaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Mikä on sinun kaupunkiruokaan liittyvä ehdotuksesi, jossa on sellaista muutosvoimaa, että se vie Suomea ruoan maailmankartalle? Jaa ehdotuksesi Smart & Clean Urban Food -haastekilpailussa. Parhaat idean siemenet ja niiden kasvattajat poimitaan jatkojalostukseen. Jakamalla ideasi voit voittaa päivällishetken tai liput Allas Sea Pooliin.

Ensimmäisessä vaiheessa kartoitamme alan toimijoita saadaksemme kattavan kuvan tarpeista, meneillään olevista projekteista, haasteista ja unelmista. Keskustelu jatkuu Smart&Clean digitaalisella alustalla, jonka kautta tarkoitus on luoda ajatuksia ja ideoita jakava kaupunkiruokayhteisö. Vauhdittaaksemme keskustelua ja saadaksemme mahdollisimman monen tekijän, osaajan ja tietäjän mukaan, olemme lanseeranneet haastekilpailun 4.5. saakka.

Tavoitteena on, että syksyllä soppa on valmis ja voimme tuoda tarjottimelle yksityisten ja julkisten toimijoiden yhteisen Urban food -muutosprojektin.

Isona päämääränä on yhdessä keskeisten toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa löytää uusia maailmaa muuttavia toimintamalleja ja liiketoimintaideoita, joilla kestävää kaupunkiruokaa tuodaan pääkaupunkiseudulle ja lähelle kaupunkilaisia.

Miten mukaan?

Keskustelua käydään Smart & Cleanin digialustalla. Voit myös laittaa kauhasi muiden keitoksiin ja kommentoida ja kehittää yhdessä muiden esittämiä ehdotuksia. Alustalla pääset osaksi kasvavaa Urban Food -yhteisöä, verkostoidut digitaalisesti muiden alan toimijoiden kanssa, sekä löydät ajankohtaista, tuoretta materiaalia aiheesta. Haastekilpailu päättyi 4.5., ja nyt parhaita ideoita keitellään ja haudutellaan yhdessä. Tavoitteena on, että syksyllä soppa on valmis ja voimme tuoda tarjottimelle yksityisten ja julkisten toimijoiden yhteisen Urban food -muutosprojektin.

Lisätietoja Smart & Clean -säätiön Urban Food haasteesta, ota yhteys: Lilli Linkola, lilli.linkola@ethica.fi

In English: http://ethica.fi/en/urban-food-for-helsinki/

 Ohjeet liittymiseen:

Liittyminen Smart&Clean -alustalle:

Klikkaa https://smartclean.solved.fi/login ja rekisteröidy täyttämällä tarvittavat tiedot systeemiin ja sinut lisätään ruokakeskusteluun:

1 Avaa https://smartclean.solved.fi/login ja paina ”sign up” (sivu ei avaudu explorer selaimen vanhalla versiolla)

2 Valitse itsellesi käyttäjätunnus ja salasana. Paina ”continue” ja seuraa sivun antamia ohjeita.

3 Anna kuusinumeroinen koodi, minkä olet saanut sähköpostiisi ja täytä tarvittava tieto profiiliin. (mikäli et näe kuusinumeroista koodia postilaatikossasi, tarkista roskakori)

4 Voit käyttää alustaa heti kun profiilisi on valmis. Tämän jälkeen sinut liitetään Urban Food -projektin keskusteluympäristöön Solvedin toimesta.

Mikäli sinulla on ongelmia alustalle rekisteröitymisessä, ole hyvä ja ota yhteyttä katerina.monikainen@solved.fi

Projektin vaihe


Kumppanit

Smart&Clean -säätiö vetää projektia yhteistyössä Ethican ja Solved -verkoston kanssa.,