Pertti Korhonen Smart & Clean -säätiön uudeksi puheenjohtajaksi

Uutinen 10.10.2019

Pertti Korhonen on valittu Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön puheenjohtajaksi ja erovuoroisen Pekka Lundmarkin seuraajaksi.

Pertti Korhonen on myös DNA Oyj:n, Business Finlandin ja Traffic Management Finlandin hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut aiemmin mm. Outotec Oyj:n ja Elektrobit Oyj:n toimitusjohtajana sekä Nokian teknologiajohtajana.

Hallituksen uuden puheenjohtajan tärkeimpänä tehtävänä on tukea Smart & Clean -kumppaneita kunnianhimoisten ilmastoratkaisujen tekemiseen yhdessä.

– Maailma, Suomi ja Helsingin seutu tarvitsevat uudenlaisia ratkaisuja, jotka sekä parantavat elämänlaatua että rajoittavat ilmaston lämpenemisen alle 1,5 asteeseen. Tämä on vielä tehtävissä, jos teemme tarvittavat ratkaisut yhdessä. Olemme esimerkiksi asettaneet kunnianhimoisen tavoitteen saada kaikki pääkaupunkiseudun muovi kiertoon. Tällä hetkellä muovista kiertää materiaalina vain 6 %. Tällaisilla alueellisilla ja systeemisillä ratkaisuilla on globaalisti valtava kysyntä, toteaa Pertti Korhonen.

Smart & Clean -kumppaneita ovat kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen, Lahti ja Vantaa sekä Uudenmaan liitto; valtiolliset toimijat Business Finland, Liikenne- ja viestintäministeriö, Sitra, Työ- ja elinkeinoministeriö, ja Ympäristöministeriö; yritykset Caverion, Fortum, Gaia, Gasum, Helen, KONE, Lassila & Tikanoja, Neste, Pöyry, Ramirent, Siemens, St1, Vaisala ja YIT; sekä yliopistot ja tutkimus- ja koulutuslaitokset Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto ja VTT.

Smart & Clean -säätiö on Helsingin seudun yritysten, kaupunkien, tutkimuslaitosten ja Suomen valtion yhteinen viisivuotinen (2016-2021) muutosprojekti. Smart & Clean -yhteisö rakentaa ilmastoratkaisuja, jotka mahdollistavat kaupunkilaisten hyvän ja ilmastopositiivisen elämän. Liikenteeseen, energiaan, asumiseen sekä vesi- ja jätesektoriin rakennettavat ratkaisut hillitsevät ilmastonmuutosta, edistävät kiertotaloutta ja luovat uutta vientiliiketoimintaa.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tiina Kähö p. 040 591 3847